В рубриката „Навиците на успеха“ зрителите ще се срещнат с вдъхновяващи българи, от които ще научат какво ги движи напред. Техните съвети  можете да ползвате в своето ежедневие и така ще се реализирате по-добре тук в България, където добрият живот и кариера са възможни.

Факт е, че не всички сме способни да пишем история или да правим милиони, но сме длъжни да опитаме всеки ден да развиваме своите умения и потенциал.

Вторият гост в рубриката "Навиците на успеха" е Васил Терзиев. Той е предприемач, бизнес ангел и ментор на стартиращи компании. Участва активно и в глобалната стартъп екосистема.

Васил е в борда на директорите на международни компании. Завършил е бизнес администрация в АУБ. През 2002 г. той и партньорите му създават софтуерна компания, която 12 години по-късно продават за рекордните 260 милиона долара.

Предприемачът не е от хората, които обичат да са под светлините на прожекторите и рядко можете да го видите в публичното пространство.

„Един от най-важните ми навици, колкото и абсурдно да звучи, може би, е това да си се помоля всяка вечер. Не защото съм дълбоко религиозен християнин, вярващ човек съм, но всяка вечер този навик ми дава възможност да си направя равносметка и за деня за всичко, което ми е наред и да бъда благодарен“, разкрива Васил.

Ако искате да чуете на живо историите на успеха и на други български предприемачи и бизнес лидери, може да го направите на събитията „Живот и кариера-Защо в България?“. Форумите ще се състоят на 26 март в Бургас и на 27 март в Пловдив. Посетителите ще могат и лично да се запознаят с потенциални бъдещи работодатели. Събитието е напълно безплатно, но се изисква предварителна регистрация на www.bulgariawantsyou.com.

Вижте повече за навиците на Васил във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!