"Моето семейство" - това е темата на конкурс за детско творчество. С рисунка, стих или разказ, децата имат възможност да творят и техните послания да стигнат до голяма публика.

"Рисувайте всеки път, когато плачете. Рисувайте така все едно се упражнявате да плачете. Акварелът винаги е гледка през сълзи". Ето така използва думите Йорданка Белева. Известната писателка е член на журито в националния конкурс за детско творчество на списание "9 месеца".

Снимка: btvnovinite.bg

Младите творци могат да участват с рисунка, стихотворение или кратък разказ в зависимост от възрастта си. Темата е моето семейство. Срокът за участие за кратките разкази ще бъде удължен.

На  децата им е нужно малко повече време да узрее една идея в детското им съзнание и тя да се визуализира чрез словото в краткия разказ.

Едни от участниците в конкурса за кратък разказ са младите писатели от литературно студио Светулки към Националния дворец на децата.

Когато се събират да творят заедно, децата не само пишат, но и илюстрират творбите си, четат ги и веднага разбират, как ги възприемат останалите.

Снимка: btvnovinite.bg

Финалистите в конкурса "Моето семейство" ще бъдат обявени на 1 юни. За тях са подготвени много награди, а творбите им ще бъдат публикувани в сборник.

Изпращайте произведенията си до редакцията на списание "9 месеца".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!