Денят на една от секциите в Бургас, която обслужва COVID отделенията, започна с лек инцидент с предпазния костюм, който се скъса и се наложи да се потърси нов.

В УМБАЛ - Бургас има около 100 легла, от които 85% са заети. Заети са наd 85%, за съжаление двама от гласоподавателите не дочакаха Секционната избuрателна комисия и починаха. 

"34 пациенти са заявили желание да гласуват, като един е загубил битката с вируса, а има и новопостъпили", каза зам.-председателят на подвижната СИК Даниел Борисов.

Снимка: Десислава Генева

Той добави, че когато са го поканили да е част от комисията, не се е замислил и е приел, защото е ваксиниран и преболедувал с високо ниво на антитела. 

В Университетската болница за активно лечение има 4 отделения за болни от коронавируса. Една голяма част от пациентите ще гласуват. 

Секционната избирателна комисия започна изборния процес с шестима членове, вместо със седем. Причината -  председателят се е лекувал от COVID в същата болница и не искал да преживее отново ужаса от срещата с болестта. Другите са ваксинирани и не се притесняват

Снимка: bTV

Миналата седмица в болницата правото си на глас упражниха 34 души.

В интензивното отделение няма да се влиза, а комисията ще остане до края на изборния ден, защото новопостъпилите също ще имат право да гласува.

Четири от отделенията са преобразувани в COVID секции. Има много новоприети, които попълват декларации и затова гласуването се бави.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!