В поредицата „Младите надежди“ ви срещаме с талантливи и успешни български младежи. Тази седмица Станчо Станчев разказва за един млад шампион по мотокрос от Перник – Дани Цанков.

Снимка: btvnovinite.bg

История за адреналин и успехи по международни и български шампионати.

Той не се страхува от високите скорости и препятствията. Моторът е неговото второ аз.

Дани Цанков тръгва към пистите за мотокрос на 8-годишна възраст. Разказва, че преди да се качи на мотора, трябва да поддържа режим, физическа подготовка и да бъде добре екипиран.

Преди да се занимава професионално и да завоюва титли, Дани открива този спорт благодарение на своя баща. Той е човекът, който качва Дани на домашното им АТВ, след което нищо не е същото.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-голямото състезание, на което се е изявявал Дани досега е Световното по мотокрос през 2021 г. в Трентино, Италия, където печели сребро. 

Човекът, който подготвя Дани за тези успехи и го въвежда в професионалния свят на този спорт, е треньорът му Мартин Тодоров. 

Снимка: btvnovinite.bg

За младежите, които търсят адреналин и силни усещания, мотокросът е един от най-подходящите спортове, смятат Мартин и Дани.

На Дани Цанков му престоят регионално състезание в Самоков и международно в Париж, Франция. В бъдеще се устремява към световна титла, за да докаже, че скоростта е не само риск, но и повод за успехи.