Декорите у нас на един от бродуейските мюзикъли, с осем номинации за наградите „Тони“, все още се строят. Премиерата му ще бъде на сцената на Софийската опера и балет на 14 февруари.

Режисьор на спектакъла е американецът Уест Хайлър, който вече има няколко успешни постановки и на „Бродуей“.

Снимка: btvnovinite.bg


„Замъкът се върти и от обратната страна се превръща във високата кула, където е заключена Фиона, откъде Шрек трябва да я спаси. А ствола на дървото е къщата на Шрек до блатото. Отзад имаме една пещера, където Фиона спи първата вечер, когато се превръща в огър или „чудовище“, каза режисьорът Уест Хайлър.

В „Шрек“ участват 35 артисти. Сред тях е и 9-годишният Антон Марио, който вече има опит на голяма сцена в мюзикъла „Клетниците“.

Снимка: btvnovinite.bg„Много съм щастлив, че работя с такива режисьори като маестро Карталов и г-н Уест. Те са много хубави режисьори и също така знаят как да се отнасят към деца. Понякога ми правят забележки, но аз съм свикнал с това“, каза Антон Марио Петров.

В ролята на Шрек влизат Атанас Йонков и Константин Икономов, който е част от трупата на Сатиричния театър. Едно от сериозните предизвикателства на спектакъла е, че поставя актьори и певци в представление, което обединява всички сценични изкуства.

Снимка: btvnovinite.bg


Весела Делчева и Кръстина Кокорска се познават още от Музикалната академия, но за пръв път се редуват в една роля – тази на Фиона.

В ролята на любимото магаре влизат актьорите Цветелин Павлов  и Боян Арсов. Бродуей идва в София на 14, 15, 16 и 18 февруари! 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!