Актьорът Герасим Дишлиев ще бъде първият български мим в трупата на „Цирк Дю Солей”!
Той е избран сред кандидати от целия свят за роля в новия спектакъл на легендарната циркова трупа. Геро е добре познат на зрителите на „Тази събота и неделя” – той е талантлив, различен и изключително сърдечен.

Дишлиев е ученик на прочутия мим Марсел Марсо, а по-късно и преподава в школата му. Геро, както го наричат приятелите, има успешна кариера във Франция, представял е своята пантомима на почти всички континенти. През ноември миналата година попада на кастинг за мим.

Снимка: btvnovinite.bg

„А тези, които търсеха мим, всъщност са „Цирк Дю Солей”. И аз се кандидатирах за това нещо, и те взеха, че ме взеха.”, споделя актьорът. 

Цирк Дю Солей” ангажират Геро за най-новото си шоу, чиято премиера се очаква да бъде догодина. През септември българският мим ще отпътува за Монреал, Канада, където започват репетициите. Засега режисьорът му е разкрил съвсем малко от характера на героя, който трябва да изпълни.

Снимка: btvnovinite.bg

„Кастингът започна още през 2010 г., нищо не става веднага. Тогава се запознах с кастинг-директора на моя департамент – физически актьори. Бях на Виньонския фестивал, представях монолог с куфар, той гледа спектакъла и явно, че му хареса. След това си говорихме известно време, шест месеца по-късно ме покани на кастинг в Париж. Той беше общ, те имат огромна банка данни с различни актьори – 40 хил. сме вътре, с всякаква палитра”, каза актьорът.

Геро сподели, че след това е загубил следите на кастинг-директора, осем години по-късно вече е част от трупата на известния цирк.

Снимка: btvnovinite.bg

„Като ми казаха „Добре дошъл в трупата”, сърцето ми се разтуптя, аз се отпуснах. Засега има договор за година и половина”, допълни Дишлиев.

Актьорът сподели, че наскоро се е завърнал от Неапол, където е участвал в два спектакъла. Геро допълни, че е бил във Франция по време на пожара в катедралата „Нотр Дам”.

„Аз живея в 10-ти район, който се намира до катедралата, видях пушека, който се издигаше. Аз направих своя траур вътре в себе си. Винаги има хора, които дърпат чергата към себе си и забравяме за толерантността, духовността и човечността”, сподели мимът.

Герасим Дишлиев е в България във връзка с моноспектакъла си  „Не на мястото си”. Вижте още във видеото!