Огромните сделки за телевизионни права и спонсорските договори със спортните гиганти бяха в основата на приходите на атлетите през последното десетилетие.

Близо милиард долара за последните 10 години е изкарал боксьорът Флойд Мейуедър - 915 млн. долара. Американецът оглавява класацията за най-високоплатените спортисти, като е заработил със 115 милиона повече от всеки друг атлет, и то без да прибере нито един чек от собственик на отбор или спонсорски договор.

За 120 млн. евро пък Суперкупата на Испания бе преместена на 4000 км от Иберийския полуостров - в Саудитска Арабия. Мадридският финал за трофея между "Реал" и "Атлетико" е тази вечер от 19:30 ч. по bTV Action.   

2020-та година започна добре за италианския футбол. Един от най-големите голмайстори във футбола – Златан Ибрахимович, се завърна в "Милан". На 38 години шведският нападател ще има тежката задача да помогне на "росонерите" да превъзмогнат тежката криза. А той е доказвал многократно, че за него няма невъзможни мисии, а възрастта изобщо не му пречи да покорява спортни върхове.

Ибрахимович е сред най-ексцентричните футболисти. Той е патентовал името си като търговска марка, има своя серия грижа за коса, кола, бира и, разбира се, дрехи. В Париж толкова много обичат Ибра, че местен ресторант е кръстил и бургер на него. А всяка негова татуировка е специална. 

Кои са останалите в Топ 10 на най-скъпоплатените спортисти, както и защо турнирът за Суперкупата на Испания се провежда в Саудитска Арабия, вижте във видеото.