През последните седмици турско-гръцката граница е едно от най-горещите места в близост до България. След като стана ясно, че България не е опция, бежанците, които турският президент Реджеп Ердоган пусна, се опитаха да намерят път към Европа именно през Гърция.

Снимка: Ладислав Цветков

През изминалата седмица изненадващо турските власти започнаха да допускат мигранти до границата с Гърция, след като преди това ги връщаха още на километър от граничен пункт „Пазаркуле“.

Снимка: Ладислав Цветков

Семейства с малки деца нощуваха на полето – най близкото място до границата. Сред тях са децата и жената на иракчанина Ахмед. Дошли в Турция преди 3 години. Оттогава мъжът работи на строеж, но парите не стигат. Затова са тръгнали към Европа.

Светът се трогна от снимка на палестински мигрант, който се опитва да премине границата с домашните си любимци. Снимката на журналиста Озан Кьосе предизвика огромна реакция в социалните мрежи.

Снимка: btvnovinite.bg

Открихме палестинеца Ахмед на границата. Разказва, че целта му е да стигне до Холандия. Но трябва да остави котката Шакиб и кучето Софи в Турция. Толга вижда снимката и пътува от Истанбул до границата, за да ги прибере.

Снимка: btvnovinite.bg

Вижте във видеото коментара на колегите ни Теодора Трифонова и Ладислав Цветков!