През изминалата година наши колеги станаха родители и така семейството на bTV стана още по-голямо.

Как се промени животът на майките от нюзрума на bTV Новините и какво е да жонглираш между пелени и журналистика провери екип на „Тази събота“.

Бебетата на нюзрума заедно с техните родители преживяват първите си коледни трепети, докато опознават празничната украса вкъщи.

Първа спирка е домът на културния ни репортер Елица Кънчева, политологът Димитър Ганев и малкия Асен.

„Това ни е втората Коледа заедно. Първата той беше много мъничък. Не, че много разбира, но вече е по-голям човек, който се движи свободно из пространството“, разказа Елица Кънчева.

„Митко е прекрасен баща, но за да не го описваме както по клишето, той също е много мъдър баща, защото знае как да се чувстваме обичани и обгрижвани“, споделя още тя.

При репортера Маша Аладжова и съпруга ѝ Димитър всичко е на няколко месеца – от дома до тримесечната Стела.

„Преди Коледите ги свързвах повече с моите родители. Радвали сме се винаги, че за поредна година сме заедно, спомняли сме си за хората, с които сме делили трапезата и които за съжаление не са вече сред нас и общо взето това беше коледният ми ритуал досега. Тази година е малко по-различна, защото вече имам свое семейство и започвам да градя вече аз традициите у дома“, споделя Маша Аладжова.

Тя ще направи баница, тъй като казва, че ѝ се получава много добре, а тайната съставка са много яйца и мляко, за да стане пухкава.

С книжки, танци и безспирни игри от 2019 г. икономическият и социален репортер на bTV Новините Таня Илиева се наслаждава на всеки споделен миг със семейството си.

„Това е Александър. На 28 декември става на две годинки. Той е коледно чудо, мечтано бебе и може би не е случайно, че си избра тези дни около Коледа, за са се появи при нас. С татко му винаги сме имали много специално отношение към самия празник. Сега с него е още по-вълшебно по простата причина, че ти виждаш света през неговите очи, а какво по-вълшебно от тези дни в годината, за да погледнеш отново през тези детски очи“, споделя Таня.

За здравния и образователен репортер Мария Савкова и съпруга ѝ Пламен в началото на тази година се появи най-голямото двойно щастие - близнаците Михаил и Мариам.

„Това им е първата Коледа, за първи път украсяваме коледна елха с вас и решихме да купим естествена елха, която да засадим заедно с тях и така тя ще расте, докато и те порастват. Всяка година ще я украсяваме в двора“, казва Мария.

„В началото имаше критични моменти почти всеки ден, беше като разказ с неочакван край. Какво ще ми представят децата, аз какво ще отговоря. Работата в новините ми помогна да се справям, да оцелявам във всякакви ситуации. Каквото и да се случи, без коментар да се справям с кризисни ситуации и така и в майчинството“, споделя още репортерът.

А какво си пожелават за новата година – гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!