Какво е общото между „Мастършеф“, „Африка: Звездите сигурно са полудели“ и „Бригада Нов дом“? Главен редактор им е Цветелина Димитрова, която това лято се сгоди за  най-колоритният бригадир у нас - Владимир Караджов. Тяхната нетипична любовна история разказва рубриката „Менделсон“ в „Тази неделя“.  

Снимка: btvnovinite.bg

През последните години Влади и неговите момчета превръщат домовете на десетки българи в уютни кътчета за живеене. А докато ремонтът тече с пълна пара и камерата снима, зад нея през цялото време е главният редактор на  "Бригада Нов дом" - енергичната Цвети Димитрова.  Двамата се запознават за пръв път на снимките на предаването и въобще не подозират, че това лято, четири години по-късно, пред един морски ресторант Караджов ще падне на колене, за да поиска ръката на Цвети. Докато в съседното ресторантче случайно зазвучава „Менделсон“.

„Всъщност нашата любов започна по здравия път на приятелството, почнахме да си пием бири по мъжки“, разкрива Цвети.  

„Първо се опознахме, но пък това много ни помогна след това, защото нямаше нужда да се изненадваме кой какъв е, обичайно това са проблемите. По-скоро сме се харесали първо като хора и като личности, защото в крайна сметка тя вижда в мене някакъв мъж, който явно ѝ харесва, аз виждам в нея пък жена, която не е като обичайните, тя има в себе си енергия, хъс, може да натиска, може да изисква, което е интересно за един мъж да ги види тези неща първо не в жена си, а в един човек, с когото си прекарва добре в извън работно време и много екшън по време на работа. Нали знаете най–правилната поговорка каква е за един мъж: „Ти искаш да си прав или да си щастлив“, аз съм си избрал да съм щастлив“, казва Влади.

Цвети има дъщеря, а Влади - син. И двете им деца са от предишни връзки и споделят, че животът в колоритно семейство като тяхното всъщност е спокоен. Особено когато Влади е лошото ченге, а Цвети по-лошото. 

„И сега в момента все едно имаме близнаци, което е страхотно, момиче и момче и специално аз съм много много щастлив от така стеклите се обстоятелства“, споделя Караджов.

„С децата е странно, защото ако ние двамата сме избрали да бъдем заедно, те примерно не са избирали. Нито Дани е избирал да живее с мене и с Франческа, нито Франческа е избирала да живее с него и с Дани. Опитваш се да се държиш добре със всеки един и по някакъв начин да създадеш една нормална атмосфера. Те не са брат и сестра и никога няма да бъдат, всеки един от тях си има неговия си родител, Франческа си има баща, Дани си има майка, с които имаме абсолютно нормални отношения. Баща ѝна Франческа е оператор в „Бригадата“ и се опитвам да имаме нормални отношения, да бъдем за пример“, разказва Цвети.

Заживяването заедно започва постепенно, в началото и двамата не вярват в отношенията си. Определено не се появява и лавина от чувства. Работата им е изключително интензивна, но намират нещата, които винаги са търсили един в друг. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Той си намери майстора, че има човек, който повече работи от него и от двама човека, които много работят и нямат време за връзки, за отношение“.

„Реално погледнато на мен Цвети ми е била мечта цял живот красива, руса, работи повече от мене и реално погледнато няма никакво значение дали си по правилата на живота или не щом сме заедно, значи всичко е ок, това от голяма степен беше важното, за да тръгне тази любов“.

Снимка: btvnovinite.bg

„В един момент, когато опознах Влади извън снимки, ми направи впечатление колко интересен човек е, с интересна мисъл и една такава неимоверна доброта, при него чашата винаги прелива“, казва Цвети и допълва, че „ако той ме учи мен на доброта, аз пък го уча по някакъв начин да се съхранява, защото тази негова доброта много взима от него, наистина много взима от него и се опитвам някак си да го съхраня за него самия, за нас, за да бъде така, по-дълго време“.

От скоро двата буйни характера на Цвети и Влади си намират ново хоби: ездата. А той и обещава, че като един истински балканец преди сватбата ще открадне кон, който да и подари.

Влади обича да предизвиква Цвети постоянно. А едно от последните предизвикателства поставя Цвети в старият бус на бригадата, който тя успява да докара до вкъщи.

И така постоянно нещо се случва около двамата, Зареждат се в тандем за една нова доза, един нов жетон и  преминават към следващото ниво на доверие, за да се стигне до сватбата.

Вижте повече във видеото.