Василена Винченцо и шеф Калоян Добрев с рецепти за щастие в поредицата „Менделсо“.
 
Кухнята в техния дом е и сцена, и кетъринг станция. Младата актриса Василена и нейният любим създават своето кулинарно изкуство и в домашни условия. А когато излизат пред кулисите на Народния театър, или най–добрите ресторанти в столицата, талантът им изгрява спокойно, защото имат любовта на другия.

„С водка започна всичко. Аз съм много близка с неговия брат, който е оператор – Алек, и съм още по–близка с приятелката на неговия брат - Аделина и брат му си празнуваше рождения ден в моя бар, а аз имах две представления едно след друго. Жестоко уморена, ревала съответно два часа, потна, въобще на човек не приличах и отивам в бара да работя и го виждам“, споделя Василена.

После я забелязва той и си поръчва водка, с която всъщност актрисата го черпи.

След една несполучлива целувка, седмичен маратон по пиене на много чай  и две вечери, двамата повече не се разделят.

„Знам от един мой учител Асен Аврамов, аз съм случила на учители в моя живот, той веднъж каза, че верните неща се случват леко и траят дълго и под верните можем да направим сравнително равно истината“, казва Василена.

Другото, което ги събира, е желанието да следват мечтите си въпреки трудностите. От малка Василена диша с мисълта за бъдещето на професионална балерина, но след години труд болките в тялото я насочват към киното и театъра. Калоян мечтае да стане полицай, но покрай безсънните часове в кухните на редица ресторанти, кулинарният му талант надделява.

„Животът е прекрасен“, както и много други постановки с голям брой актьори не се играе повече от година. Като момиче, което смело борави и с брадва и с палци, и с пушка, Василена има нужда от работа. Така  не след дълго се озовава в ресторанта при Калоян.

"Тя изигра голяма роля, с телефона реално, приемаше доставките и много ни помагаше. Особено в първия локдаун, когато ни затвориха - ние бяхме постоянно заедно. Непрестанно вкъщи от сутрин до вечер и в работа от сутрин до вечер - и така това ни помогна много бързо да се опознаем., споделя Калоян.

Василена и Калоян доказват един на друг, че понякога една случайна среща в бар е достатъчна за цял живот.

Вижте още във видеото. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!