Той е един от най-запомнящите се нови гласове, а тя е неговата муза. Отскоро вече са семейство. В "Менделсон" вижте любовната история на финалиста от "Гласът на България" и неговата Алина.

Красивата магия на музиката ни пленява така бързо, както и тръпката при случайна среща. А понякога са нужни само няколко изпети ноти от Рафаел, сините очи на Алина и пилотен епизод на любимо предаване, за да може един забравен часовник на 18 февруари 2018 г. да бъде началният ключ от петолиние любов.

След тази символична размяна на време, всъщност „Гласът на България“ е причината Рафаел и Алина да продължат своите срещи.

Всяка неделя двамата се събират с компания да гледат епизодите на реалити формата и изграждат своя собствен отбор. А с началото на живите концерти и емоционалната вихрушка около Рафаел, Алина му помага да намери центъра на тежестта и да се движи напред.

„Музиката е огромна част от живота и на двама ни. Аз съм израснала в музикално семейство. Баща ми е музикант и от малка той ме води доста често с него. Пяла съм много по сватби. Както се казва - закърмена съм със музика и това е може би много голям плюс, който помага в тази наша връзка“, споделя Алина.

„Музиката е нещо, което всъщност ни обединява“, допълва Рафаел.

Времето и числото 18 се появяват отново в живота на Рафаел и Алина в един съдбоносен за връзката им ден. Докато заснемат клипа към песента „Отразен“, Алина сипва пясъка на времето в ръцете му, а Рафаело пада на колене.

„Предложих на Алина в един много емоционален момент за мен. Това беше краят на 2018 г., 18 ноември. Числото 18 е много емоционално за нас. Все ни върви така на осмици и на 18-ки. Тя също участва в клипа и успяхме да я изненадаме. Тя не подозираше нищо“, разказва Рафаел.

„Не знаех какво се случва. Бях толкова притеснена, че конкретната сцена зависи изцяло от мен. Те ме подготвяха, че може би това е една от най-важните сцени в целия клип.

И така се стига до една голяма, луда, типична сватба от Гоцеделчевския край. Този път няма 18 в датата, но пък двамата имат специално послание за гостите си – да донесат по една детска книжка, за да бъдат дарени за деца в нужда.

„Останахме приятно изненадани от голямото количество, което видяхме накрая“, каза Алина.

Екипът на bTV намери читалище, което с радост прие да приеме лично от Алина и Рафаел книгите. Случайно или не, почти разрушеното читалището от дебютния сингъл на Рафаел носи същото име – „Светлина“.

Светлина носят не само читалищата, но и благородството, което излъчват двамата пред олтара. Защото тяхната любов е нежна и посвоему младежки дива.

А благодарение на дарените книги децата ще имат възможност да развият въображението си, да напускат на момент този свят и да посетят вълшебни страни, да четат и да има щастие покрай тях. Точно такова щастие каквото има в очите на Рафаел и Алина от онази неделя на 18 февруари.