С Промените в България един успешен музикант напуска страна ни - Николо Коцев, който дълго покоряваше сцените заедно с Робин Гиб от Bee Gees. След повече от 20 години във Финландия, преди известно време той се върна в България заедно с неговата съпруга Дона Петкова. Тяхната история е за любов, която идва в по-късен етап от живота, но не пропуска всички щастливи събития за една връзка.

Николо Коцев е китарист, който е споделял една сцена с рок звезди от световна величина. Създател е на рок-операта "Ностадамус". В момента най-голямата му музикална страст е неговата рок група “Кикимора". Преди 30 години Николо заминава да живее в Скандинавието не само заради музиката.

Там се запознава с бъдещата си бивша жена. Създава семейство, което не успява да издържи. 

“България е по-добра страна не просто защото съм българин, а защото е по-добро място. И климатът е по-хубав и заобикалящата среда е по-хубава, хората са по-хубави. Ние сме по-близки социално един към друг”, споделя той.

Снимка: btvnovinite.bg

С Дона се запознават преди 15 години, когато тя е телевизионна водеща и го кани за интервю. Първо се опознават като хора, а на Дона ѝ харесва фактът, че не си говорят за миналото, а за нещата сега. След известна комуникация от разстояние и не толкова чести срещи, Дона решава да замине при него във Финландия.

Там живеят 5 години, в които Дона научава езикът, а Николо има успешна кариера. Но телевизита продължава да липсва на телевизионната водеща. Когато ѝ предлагат работа като водеща на предаване, решават да се приберат у нас. 

Снимка: btvnovinite.bg

“Дона е много специален човек в моя живот. Тя направи много големи жертви, за да можем да бъдем заедно, след което аз се опитах да направя всичко възможно, за да компенсирам всичко, което тя е загубила. И за щастие идването ни в България не беше жертва от моя страна, то просто беше една логична стъпка, която на практика възвърна на Дона присъствието на екран. Благодарение на нея аз по един друг начин преоткрих бащинството. Аз съм баща на 5 деца”, сподели музикантът.

Двамата имат две деца - близнаци на 2 години. От няколко месеца живеят извън града, в къща, където децата могат да се радват на чуден двор и градина. Там е и новата “бърлога” на Кикимора, където ще започнат да работят над нови записи. 

В момента, в който той започва да работи по китарите, аз съм част от този момент. Той ми разказва, обяснява. Това са неща, които са важни за мен – когато свързваш живота си с музикант, да имаш готовността да бъдеш част от неговия свят, защото в крайна сметка е 90% от неговия живот”, споделя Дона.

С музика, отдаване и много любов те са открили най-добрия саундрак на живота.