В поредицата „Менделсон” ви срещаме с водещата на „Търси се” по bTV Нели Хаджийска и съпруга ѝ Данаил.

Двамата са заедно от 14 години и след дълга борба успяват да създадат две прекрасни деца.

Запознават се в едно село – Кунино, и двамата били поканени на гости на приятели в селото.

„Отидох с изключително нежелание, защото имах ангажименти… и там се появи той и стана точно приказна история. Танцувахме в местната селска дискотека и мен ме настъпиха по пръстчето, което се размаза буквално. Той дойде като принца от приказките, занесе ме на ръце до колата, бинтова пръстчето и така на следващия ден си отидох с неговата кола. Качихме се в колата на следващия ден и той просто ми хвана ръката по един специфичен начин и ми каза: така ще бъде оттук нататък. И наистина е така вече 14 години”, разказва Нели Хаджийска.

Тя твърди, че най-романтичният жест на Данаил е бил предложението му за брак.

„Това си остава филмово събитие в нашия живот. Ние се запознахме юни, същата година празнувахме Нова година в едни негови приятели и той в 12 без 20 каза, че трябва да ме заведе някъде. Качихме се в колата, качихме се на Витоша, отдолу гърми заря, цяла София, много хора се качват да наблюдават. Имаше много хора и той пред всички падна на колене, с пръстен, с обици, с всичко се беше подготвил, а аз даже не казах „Да”, спомня си водещата на „Търси се”.

След като се отърсила от шока, казала „Да”. А сватбата била на морето – в село Лозенец – без роднини, а с най-близките приятели на семейството. Нели казва, че от нещата, които свещеникът е заръчал не спазва само едно: „Да бъдеш покорна на мъжа си”.

„Аз съм зодия Овен и по принцип трябва аз да реша, че нещо искам да направя, той си е намерил своите начини да ме подлъгва, че аз го искам, за да се случи нещо. Така ме подлъга и с второто дете, роди се първото дете, за което всички наши зрители знаят, че имахме много премеждия, докато стигнем и веднага след като се роди първото каза: ама по-хубаво е да са две мило, виж ще си играят, ние ще имаме време един за друг. Още на третия месец ме караше да вярвам, че аз искам второ дете и успя да ме накара да повярвам”, признава Нели Хаджийска.

И Нели, и Данаил са категорични, че щастието е в семейството, а не в кариерата.

Вижте повече във видеото!