Тяхната съдба е обвързана с театъра и родната им Варна. За една сватба по сметка и любов, продължила повече от тридесет години, днес в "Менделсон" ви срещаме с актьора Стоян Радев и актрисата Веселина Михалкова.

Той играе кралете на Шекспир, тя - неговите кралици. Понякога под режисурата му тя е Райна от "Поразените" или майката в "Монтажът на моя филм", докато дълбоките му сини очи стряскат, омайват и разсмиват зрителите. С един необикновено разкъсан график между двете им деца, София, Варна и децата от "Студио театър" - Стоян Радев и Веселина Михалкова, там където съществува 30-годишната им любов. 

"Запознахме се в театъра. Той беше сценичен работник, аз реквизитор. Една пловдивска школа ни събра - там отидохме вече отчаяни, че не ни искат в НАТФИЗ. Там бяхме гаджета точно два месеца и се оженихме", каза Михалкова.

"Причината е, че ако тая вечер си лягаш със заплата 3000 лева, на следващата сутрин се събуждаш и изведнъж през нощта парите са обезценени и вече заплатите са 300 лева. Майките ни, с новите заплати, с които осъмнаха, няма как да ни издържат в Пловдив, няма как да си плащаме школата. Ние изпаднахме в едно отчаяние цялата школа, почерпихме се както трябва в едно заведение. И той каза, че има една спестовна книжка от дядо му и баба му, но те ще му я дадат само на сватбата и по никакъв друг повод - учението не е повод да му я дадат", допълва тя.

"И аз казах: Ти луд ли си, дай да ходим да се женим, да ги вземем тези пари и да продължаваме да учим, да ставаме артисти. Още същата вечер се прибрахме във Варна и след пет дни се оженихме - аз с абитуриентската рокля, той взе от театъра под наем един фрак. В един понеделник следобед се венчахме", каза Михалкова.

"Тя каза: Хайде да се женим. Хвана ме, качи ме на влака, довлече ме, ожени ме", каза Радев.

"Истината е, че ние се опознавахме чрез общото ни живеене. Заедно пораствахме и се опознавахме едновременно", допълва той.

"Аз съм домашен човек и като че ли съм роден с готовността да имам семейство и деца. Може би, защото както казва Радичков, децата са ангелите на земята - да се появи един ангел и то в твоята къща, какво друго може да носи освен чистото щастие?", каза актьорът.

"Аз съм дълбока признателна на двете ни майки, защото те ни дадоха цялото спокойствие на света, за да можем ние да се занимаваме с театър, а те се грижеха основно за Лъки, а след това и с Малина, докато стане самостоятелен човек", каза Веселина.

Вижте какво още споделиха Стоян Радев и Веселина Михалкова във видеото горе.