Лондон като място за срещи на хора от всеки световен ъгъл и място за пламване на любов между различни култури. Една духовна любов с ямболско–ямайски корени, която вече пет години оставя красиви белези върху актрисата Ирина Атанасова и актьорът Стивън Лорънс, доказвайки, че едно повторно обръщане може и да е за цял живот.

Двамата се запознават докато са на събитие на жена, наречена Амма – духовен гуру.

"Да, необикновено място е да забележиш някого, но аз имах куража да се доверя на тази интуиция и отидох да погледам уж още малко, а в действителност го изчаквах да дойде“, спомня си Ирина.

Когато Ирина научава, че е одобрена за роля в сериала „Белези“, тя съобщава на съпруга си, че трябва да се върне в България, а той ѝ отговаря, че ще дойде заедно с нея.

„Харесва ми противоречието помежду ни, различната култура“, споделя Ирина. „Ние сме като сол и пипер във всичко - само фактът, че сме мъж и жена са две отделни вселени, след това културата Ангиля, България и неговите ямайски корени. Може би съм именно привлечена от този контраст помежду ни, тази екзотичност.“

Има и неща, по които си приличат, като например страстта им към Йогата. Според Стивън Ирина е по-добра от него в това отношения. Тя обяснява това с благотворното влияние, което е имала йогата в трудни моменти от живота ѝ.

„Йогата ми спаси живота, защото когато си емигрант в друга държава, аз съм в Англия от около 19 години, преминаваш през какво ли не – документи, работа. Не можех да спя истински, имах постоянни притеснения.“

В началото на живота си в Англия Ирина започва работа като чистачка, но за да има сили да чисти, трябва да спи, а това се оказва трудно. Йогата ѝ помага да се успокои и да се наспи нощем.

„Започнах с йогата преди да срещна Ирина“, разказа и Стивън. „Тогава бях малко по–дебел, исках да намеря някакъв вид заземяване, успокоение. След това се замислих, че ако срещна партньор, който се занимава с йога ще е супер, ако пък този някой преподава йогата става гратис за мен.“

За негов късмет среща този човек в лицето на Ирина. Сега двамата имат син, наречен Сторми.