Мартина Апостолова е първата българка с награда "Европейска изгряваща звезда" на кинофестивала Берлинале. Магията на театъра я завладява, след като гледа спектакъл на актрисата Касиел Ноа-Ашер. Ето какво сподели актрисата, която гостува в предаването "Тази събота и неделя".

"Аз съм още много развълнувана от това, което се случи с нея. Това е една сбъдната мечта за много хора", коментира тя успеха на Мария Бакалова.

"Това са безпрецедентни постижения, с които ние трябва да се гордеем като българи. Но постижението и гордостта са единствено и само за Мария", допълва Апостолова.

"Абсолютно съм сигурна за номинацията й за "Оскар". Тео Ушев дори залага много голям процент на победата й на Оскарите", каза Апостолова.

"Не съм си представяла, че това може да се случи", коментира тя успеха си на кинофестивала Берлинале.

"Аз обожавам европейското кино и за мен това е невероятно признание", допълва актрисата.

"Славата не гарантира нищо - освен влиянието си, което би могъл да има един човек с мнението си в обществото", каза Апостолова.

"Когато му дойде времето и ако това е твоят път - то ще се случи. И малко след това ми се обадиха за роля във филма "φ1.618"на Тео Ушев", спомня си тя първите месеци на пандемията.

"Цената на свободата е несигурността, да нямаш нищо сигурно. Абсолютното неусещане на някаква комфортна зона. Аз не го приемам като някаква висока цена. Предпочитам несигурността пред това да ме е срам да се поклоня или да говоря за нещото, в което съм участвала", каза актрисата.

"Цветана Манева ме е научила, че ако се оставиш на течението, ако си позволиш да се отпуснеш прекалено дълго време - сега нямам време да прочета тази книга или това няма да ме научи на нищо - просто влизаш в едни релси, които не водят до нищо добро", допълва тя.

Актрисата сподели повече и за новия си творчески проект - художествения танцов филм "Задължително приятно".

Вижте повече във видеото в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!