Когато е на сцената се чувства много вдъхновена, обича професията си и прави всичко с огромно желание. Това сподели в „Тази събота” директорът на Музикалния театър „Стефан Македонски” Марияна Арсенова.

Пътят ѝ към сцената бил малко трънлив. Завършва медицина, била е и акушерка.

Но мечтата ѝ винаги е била оперното пеене. Талантът го има още от малка, винаги е имала усещане, че нейното място е на сцената.

Цялото ѝ семейство има сериозни професии – лекари, криминалисти, но повечето от тях са били на сцена и са имали допир до изкуството през студентските си години.

Арсенова споделя, че лични проблеми, които преживява, са преломният ѝ момент, в който решава, че няма да прави това, което другите очакват от нея, а ще прави това, което тя иска. И така кандидатства в Академията.

Още като студентска се качва на сцената. Първоначално има много силна сценична треска. С времето добива самочувствие, че точно там ѝ е мястото и преодолява тези притеснения. В първите ѝ роли ѝ се налага често да пее с оскъдно облекло.

Многото ѝ роли я отвеждат на различни сцени по света. Тя обаче сподели, че никога не се е явявала за роли, които се играят по чужди сцени. Не е имала и стремеж да живее извън страната ни.

С Никита Михалков се срещат в Москва. Тогава тя е част от делегацията на Министерството на културата. Среща се с редица видни руски дейци.

Музиката среща Арсенова и с нейния съпруг. Около година той ѝ изпраща цветя и подаръци след всяко нейно представление. И за двамата това е втори брак.

След доста дълго време се виждат на по кафе. В един момент се случва прелом отново и решават да се съберат.

Трупата на музикалния театър реализира едно от най-големите постижения в операта – спектакъла „Фантомът на операта”.

Билетите за представлението вече са почти изкупени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!