В поредицата „Насреща - Петя Дикова“ - среща с едно момиче, което порасна пред очите на публиката. Сега в светлините на прожекторите не е Николина Чакърдъкова, а чаровната ѝ дъщеря - Мария Чакърдъкова.

На двете певици предстои нова среща с публиката в „Арена София“ на 10 февруари.

За първи път Мария Чакърдъкова проговаря за развода и за истината за отношенията с бившия ѝ съпруг.

Снимка: bTV

Намираме се в сватбена зала, където след по-малко от час двама души ще си обещаят да са заедно за цял живот. Ти си професионалист. С какви емоции дойде на работа днес точно тук, в тази зала?

- Много положителна и позитивна. Обичам личните празници. Чрез историята на всички младоженци успявам и аз да съпреживея тяхната любови, тя ми дава криле.  След всяко сватбено тържество си тръгвам още по-обнадеждена и вярваща в тази хубава, красива любов.

Обяви, че се развеждаш. Съжалявам да го чуя, защото бях на вашата сватба. Какво се случи? Какво се обърка?

- Не знам точно какво. Когато се запознахме със Симеон и започнахме нашите отношения, аз бях на 22 години. Тогава имахме общи мечи, интереси. Имахме и различния, но любовта беше много силна. Имахме една прекрасна сватба, надежди за живота, но някак си във времето назад нещо се счупи. Тези общи виждания, мечти се раздалечиха. То стана тихо, неусетно. Нямало е драми, нещо, което да е повратна точка. Просто дойде един тих момент, в който двамата осъзнахме, че вече всеки има своите виждания за живота, но те са поотделно. Така взехме решението, че трябва да продължим, но като приятели.

В какви отношения сте сега?

- Щастлива съм да ти кажа, че успяхме да запазим добрия тон. Осъзнах колко е важно да има разбирателство между хората. Любовта идва и си отива, но разбирателството остава. Дори и по времето на нашия развод запазихме добрия тон. Разбираме се, защото след нас оставяме две прекрасни деца. Те са по-важни от нас. Ние оставаме партньори в отглеждането на тези деца. Въпреки че сме разделени, не спираме да им казваме колко ги обичаме. Те ще продължат да имат много любов, само че в две къщи.

Снимка: bTV

Искаш ли да коментираш скандалите по заведения, в които беше намесено името ви, покрай името на Симеон?

- Какво да коментирам, Петя? Случиха се някакви неща неприятни, но по време на тези събития и аз, и майка ми, бяхме в различни краища на България, пяхме и радвахме публиката там. Случилото се е между хора, които са пълнолетни, пълноправни лица на тази страна. Те поеха своята отговорност за това какво са направили. Аз не съм коментирала досега, защото нямам какво да кажа. Не съм била пряк свидетел на това какво се е случило и не съм аз човекът, който да определи и да реши кой е прав, кой е крив, кой е виновен и кой - не. Има си органи, има си хора, които да понесат това последствие. Нормално е нашето име да бъде замесено, защото то е познато на много хора. Всеки си пое отговорността и последствията за действията.

Какво преживя през последните няколко месеца?

- Много пораснах през последните месеци. Преживях различни неща - разделих се със съпругът ми, преминах през различни емоционални състояния. Зададох си много въпроси, дадох си отговори. Щастлива съм дори, че изпитах тъга. Точно в мъката намираш най-голямата ти любов. Аз за пореден път намерих моята най-голяма любов и утеха. Това е нашата публика. Толкова сила и любов ми дава нашата публика. Сега съм много щастлива, усетих и тъгата.

Снимка: bTV

Има едно клише, че през тъгата порастваме. Аз намирам една наистина пораснала Мария. Колко труд, постоянство, подготовка, репетиции, на теб ти бяха нужни, за да застанеш на една сцена редом до Чакърдъкова - старша?

- Много, много. Трябва да си готов ежедневно. Трябва да си готов да търпиш на критика. На другия работата изглежда лесна. Достойна наследница на Николина Чакърдъкова значи да надскачаш себе си всеки ден.

Снимка: bTV

Ти си добра по математика. Говори ми в цифри. Колко години ти трябваха, за да си до нея на сцената?

- Знаеш ли - ти го сметни. Аз от четвърти клас съм в нейната школа като танцьорка. Сега направих 30 години. Ти го сметни колко години са това. То не е само да вземеш микрофона и да пееш. Ти трябва да знаеш къде отиваш и защо го правиш.

Като говорим за наследство и за тази добре работеща машина, какво мислиш за клишето - 99% талант, 1% труд?

- Обичам клишетата. Много често ги използвам, но това клише бих го коригирала - 99% талант и 199% труд. Има толкова талантливи хора около нас - певци, художници, писатели. Трябва да си много адаптивен на променящото се време. Търсенето се мени всеки ден. Трябва да си много постоянен.

Снимка: bTV

На финала на нашия разговор сме. Нека да рамкираме интервюто. Започнахме със сватбения салон. През последните месеци, когато си идвала за забавляваш влюбените , случвало ли ти се е да се разчувстваш, да пролееш сълза?

- Аз рядко плача. Не съм от хората, които плачат често, защото съм научена дори в проблемите да намирам положителното. Аз съм вечният оптимист. Всеки път, когато видя двама влюбени да казват своето „Да“, толкова ми става хубаво, защото осъзнавам, че любов има и тя е навсякъде. Човек просто трябва да има сетива да я усети. След всяко сватбено тържество сякаш отварям своите сетива. В моето сърце винаги е имало любов и има място за още, винаги ще има място за още. Имам потребността да давам любов - на публиката, близките, децата. Това, към което се стремя всеки път като се видя с мои приятели, познати, с теб - след срещата ни да си тръгнеш една идея по-усмихнат и да си кажеш – „Е, беше ми хубаво да видя Мария“.

Напълно заслужено Мария Чакърдъкова ще се качи на сцената редом до именитата си майка Николина Чакърдъкова в „Арена София“ на 10 февруари идната година.

- Искаме да накараме публиката да стане част от нас. Затова в „Арена София“ много хора ще могат да облекат своите носии и да се почувстват част от всички нас. За мен това е сбъдната мечта. Когато майка ми бе за първи път в тази зала, аз бях в публиката. Когато видях това море от хора, как вибрира тази зала под стъпките на хиляди хора, тогава усетих тази енергия и си казах – „Боже, дали ще мога и аз един ден. Моля те, Господи“. Вълнението ми е много голямо. Нямам търпение.