Тя е първата българка с номинация за "Златен глобус" и е само на 24 години. Как Мария Бакалова от Бургас смени музиката с актьорството? Какво гориво я "изстреля" от НАТФИЗ в Холивуд? Ето какво сподели актрисата пред Диана Любенова, която се включи чрез видеовръзка в предаването "Тази събота и неделя".

"Ако трябва да бъда честна, винаги съм си мечтала да работя възможно най-много", каза Бакалова.

"Не знам дали съм пленила Холивуд. Благодарна съм на Холивуд, че не ме изплю", допълва тя.

"Искрено пожелавам на всеки, на който му се бачка яко, има големи мечти и желае да рискува, да влезе в моите обувки - и дори по-хубави", каза Бакалова.

"Много вярвам на инстинктите си и на това какво се случва на момента, не това какво съм планирала", каза тя.

"Да вярват на себе си, на инстинктите си и на това, което им казват сърцето и душата. Ти знаеш какво трябва да се случи и да направиш. И да работят много, защото трудът и дисциплината се възнаграждават винаги", съветва Бакалова.

"Любимите ми актьори са великата Мерил Стрийп, Никол Кидман, Наоми Уотс и Натали Портман. Към 9-10 клас се влюбих зверски в датското кино", спомня си тя.

"Саша Барън Коен е гений. Той със сигурност е най-умният и ерудиран човек, когото познавам. С умни хора се работи лесно", каза Бакалова.

"Рисков е филмът, няма какво да се лъжем. Страхувах се за живота на Саша, защото той таргетираше хора, които са по-способни да направят нещо застрашаващо живота", допълва тя.

"Със сигурност беше напечено, когато бяхме на един протест срещу носенето на маските и за правото да носиш оръжия. Мисля, че имаше такава ситуация, в която някой се опита да извади оръжие", споделя тя.

"Саша беше с бронежилетка в почти всичките сцени, където нещо такова се случваше", допълва актрисата.

"Изобщо не допусках, че ще получа номинацията. Огромно признание е, че Гилдията на актьорите в САЩ ме номинира сред имената на Глен Клоуз и Оливия Колман", коментира Бакалова.

"Да бъдеш номиниран е огромна победа. Аз ревах, подскачах, смях се, крещях - това беше микс от всякакви емоции, когато това нещо стана", спомня си тя момента, в който е научила за номинацията си за "Златен глобус".

"За мен Оскарите са все още възможни, но все още невероятни цели", каза Бакалова.

"В България не съм се прибирала от Коледа през 2019 г.", каза актрисата.

"Надявам се с всичко, което мога да допринеса, името на България да се чуе", каза Бакалова.

"Нека хората да рискуват. В момента, в който скочиш, има голяма вероятност да полетиш", съветва тя.

Вижте какво още сподели Мария Бакалова във видеото в Ladyzone.bg.