Бягане с кауза. За четвърта година беше даден стартът на инициативата Run2Gether. Състезанието е благотворително и цели да популяризира спорта сред хора с различни възможности. 

Над 500 участници от различни сфери се включиха в бягане по 5-километрово трасе на националния стадион ''Васил Левски" в столицата. 

Каузата е подкрепена за поредна година и от отбор на bTV като част от социално отговорния проект "Добрият пример". Отборът ни е с капитани Мария Савкова, Валери Генов и Прея. Стартът е от националния стадион "Васил Левски".

Лошото време не спря ентусиазма и доброто настроение на всички млади хора, дошли да тичат. Много популярни лица от различни сфери са тук - кино, театър, спорт, както и наши колеги от bTV, които за поредна година ще подкрепят каузата като дадат своя добър пример и бягат, макар и в дъжда.

„Дойдох, защото знам с какво прекрасно усещане си тръгвам всеки път от това събитие. Участвам вече трети път, това, което ме мотивира най-много е, че всеки път съм много вдъхновена, защото имам нужда от малко стимул, за да спортувам“, сподели певицата Прея.

Средствата от маратона днес ще отидат за кариерен център за хора с различни възможности, обясни репортерът на bTV Мария Савкова, капитан на отбора на медията.

Социално отговорният проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околната среда, хората в нужда и уязвимите групи от обществото, както и приноса в грижата за бъдещето и подкрепата на талантливи деца и младежи.