Отидох на протестите, защото всичко стана прекалено, всичко стана като на война и всеки ден загиват хора, които не заслужават да бъдат смазани като червеи на пътя, защото цари беззаконие, за което сме отговорни абсолютно всички.

Това заяви в студиото на „Тази събота“ Яна Алексиева, която е преподавател във Факултета по математика към СУ и която през януари тази година губи дъщеря си Александра в трагичен инцидент с автобус.

„Подобна болка не се преживява. Празнотата и дупката расте с всеки изминал ден, с всяка вечер, когато очакваш вратата ти да се отвори и детето ти да се прибере от училище, тя не се отваря и то не се прибира“, добави тя.

Според експерта в в Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Росен Рапчев това е абсолютно системен проблем.

„Последните години изменихме ценностните си системи. Не може да си позволяваме децата ни да се гордеят, че извършват някакви нередни работи. Още от най-малка детска възраст имат агресия, която след това се явява в цялото общество“, каза още той.

Вижте повече във видеото.