Сатоми е от Токио, а Георги от село Каравелово. Любовта към музиката и загубите в живота ги събират.

Преди 10 години японката Сатоми среща за първи път Георги в село Каравелово. Пламва любов и се ражда дует "Младост".

Снимка: btvnovinite.bg


Сатоми Такада идва в България със своя първи съпруг Лео Такада преди 17 години. Първоначално се установяват в град Шипка. После се местят в карловското село Каравелово. Имат дъщеря, която живее в Япония, но въпреки това, Сатоми не си представя живот извън нашата страна.

Снимка: btvnovinite.bg


„Моят съпруг от дете много обичал България. И преди много години отива в една библиотека и научава много информация за България. Сигурно 40 години мечтае за България и иска да дойде на екскурзия тук. По-голямата част от тази мечта се сбъдна, защото ние заживяхме в България. Аз не можех да повярвам до сега, че мечтата ми се сбъдна”, споделя японката.

Снимка: btvnovinite.bg


„В Токио, там няма много дървета, само в парковете има. Тогава видях един човек как е излезнал на разходка с куче. Много исках и аз куче. Сега имам 5 кучета, с които живея у дома. Много е шумно, но мечтата ми се сбъдна”, допълва Сатоми.

Японката много обича да пее и след смъртта на своя първи съпруг, намира утеха в мелодиите, които Георги свири на китара си. Той ѝ помага да научи по-добре езика чрез текстовете на най-красивите български песни. Постепенно се влюбват един в друг и заживяват заедно.

Снимка: btvnovinite.bg

Георги също остава сам след смъртта на родителите си. Така двамата лекуват с песни празнините, които съдбата оставя в душите им. В репертоара си днес имат, както народни, така и естрадни песни. Ходят по музикални фестивали и събори.

Снимка: btvnovinite.bg

Чрез Георги, Сатоми се приближава още по-близо до нашенските обичаи. Носи с гордост българската си носия. Грижи се за животните вкъщи. Имат няколко козички и 5 кучета. Научила се е да приготвя и много неща от местната кухня

Сатоми и Георги са част от певческата група при народно читалище "Пробуда" 1899 г. Те идват всеки ден да репетират, защото на 3 август читалището ще празнува 120 години.

Снимка: btvnovinite.bg


Всяка година Сатоми пътува до Япония по веднъж. Георги обаче е спокоен и знае, че тя винаги ще се завръща в Каравелово, защото  мечтата ѝ е да отпразнува своята стогодишнина в розовата долина, а неин спътник да остане завинаги Георги.