След като взриви „Арена Армеец“ миналата есен, Любо Киров ще представи новия си албум "Целуни ме" с голям концерт в София на 16 април, а на 22 май и в Лондон.

„Връщам се от туристическо пътуване в Египет. Видях пирамидите, Долината на царете, Луксор и много други неща, за които сме учили. Заредих се с история и слънце, сега там е 40 градуса, но аз обичам топлото време“, сподели Любо Киров и подари на водещата Диана Любенова първото копие на своя албум, току-що излязло от поточната линия.

„Моля те, не го давай на никого до 16 април, когато е премиерата на албума“, помоли певецът, който е и ментор в „Гласът на България“.

Той допълни, че текстовете за песните понякога му хрумват ненадейно. Песента „Целуни ме“ се е родила по време на пандемията.

„Изразът „Целуни ме, утре може да ме няма“ стана много релевантен спрямо събитията и хваща за гърлото, но реших да го оставя така“, призна музикантът.

В дългоочаквания му нов албум са събрани 11 песни – „Говоря ти сериозно“ и „Усеща се сила“, които Любо Киров изпълни за първи път на концерта си в „Арена Армеец“ през октомври миналата година. Следват „Ако сме двама“, както и дуетите на Любо Киров с DARA „Вече няма как“ и с Поли Генова „Тръгни навреме“. „Целуни ме“ събира още превърналите се в хитове „Където няма време“ със Стенли, „Не бих могъл“ с Pavell & Venci Venc', „Мога“ с Михаела Маринова, „Приятели завинаги“ с Графа и Орлин Павлов.

Изпълнителят подготвя и грандиозен концерт на 22 май в легендарната лондонска зала Troxy, на чиято сцена са били изпълнители като Роби Уилямс и Nick Cave & the Bad Seeds.

„Залата е за 3000 души, което е провокация, тъй като в чужбина на български концерти с поп музика се събират максиму 1000 души. Мисля, че само Лили Иванова от нашия жанр е правила концерт в тази зала“, сподели Любо Киров, който влезе в класацията на Forbes България като най-влиятелният поп музикант за 2021 година.