93% на първи тур - това е резултатът на кмета на Челопеч Алекси Кесяков. Вчера  кметът, избран с най-голям процент на доверие, официално стъпи в петия си мандат.

16 години Алекси Кесяков е начело на село Челопеч. Казва, че всичко започнало случайно - просто искал да стане общински съветник.

Снимка: btvnovinite.bg

„Първият мандат бях избран случайно, поне за мен. Слушах хората на улицата и те ми казваха, че за да стана общински съветник, трябва да се кандидатирам за кмет. Сега звучи смешно, но тогава повярвах. 93% вот, направо като комунистически вот е”, разказва Кесяков.

Казва, че за него кметският пост е много работа. В първия мандат си поставил 78 задачи и споделя, че миналата година задраскал и последната от списъка.

Снимка: btvnovinite.bg

Алекси Кесяков е имал от кого да се учи. Баща му е дългогодишен кмет на Копривщица, откъдето е половината му семейство. Днешният градоначалник признава, че си е откраднал занаята.

„През целия си живот се стремя да вървя по неговите стъпки. Когато ме избраха, ми каза, че съм щур човек и това е неблагодарна работа”, разказва още Кесяков.

Снимка: btvnovinite.bg

Конкретните съвети на баща му обаче довели до неочаквано добри резултати. За 16 години Алекси Кесяков е успял да спечели и сърцата на бабите в селото. По-младите също казват, че кметът трябва да остане на поста си.

Снимка: btvnovinite.bg

Активността на Алекси Кесяков включва десетки мероприятия - фестивали с международно участие, концерти и борби. А новият парк в Челопеч е гордостта на новия-стар градоначалник.