„Я кажи ми, облаче ле бяло” избра за първа своя песен бесарабската българка Лилия Семкова, която помним от последния сезон на „Фермата”.

„Не съм си ходила от една година, много ми е трудно далеч от родителите и от бащиния дом”, призна тя в студиото на „Тази събота”. Тя описа селото си – Городне (Украйна) като средище на българщина, патриотизъм, родолюбие и творчество.

Занимава се с музика от 5-годишна и е носител на наградата „Златният глас на Бесарабия”. Въпреки че е звезда в родината си, талантливата изпълнителка решава да се завърне в България, където се надява, че ще изживее живота си.

„След като отпаднах от предаването, получих страшно много съобщения в социалните мрежи. Бях изненадана, че толкова много хора ми пишат и то все положителни неща. Във всяко второ съобщение имаше и молба да запиша "Я кажи ми, облаче ле бяло". Тогава реших, че трябва да го направя, за да зарадвам всички тези мили хора, които са отделили от времето си да ме поздравят, окуражат и демонстрират уважението си към мен”, развълнувано сподели Лили.