Лидерите на политическите партии, подредени на първите осем места според социологическите проучвания, отговарят на въпросите на Мария Цънцарова. Мираж или реалност ще бъде този път pарламентът за "Възраждане"? Ще ползват ли партийната си субсидия? С кого биха си партнирали, ако влязат?

Лидерските интервюта в “Тази неделя” започват с Костадин Костадинов. 

Лидерът на партия „Възраждане“ очерта приоритетите и политиките, които ще предложат на другите политически сили, ако формацията е част от следващия парламент.

Според него е важно да не се съгласяваме с неща, които вредят на националния интерес на страната ни. Той даде пример със Зелената сделка и това, че при затваряне на всички въглищни ТЕЦ-ове ще унищожим индустрията си, икономиката и енергетиката в бъдеще.

„В един момент токът навън е евтин, а ако стане скъп, няма как да построим отново ТЕЦ-овете“, заяви Костадинов.

Първият законопроект, който ще внесат, ако са част от следващия парламент, ще е за промяна на Коснтитуцията, за да може да се носи пряка отговорност от всички, които взимат административни и управленски решения. Той поясни, че дори ще претендират за имуществена отговорност.

Според лидера на „Възраждане“ пандемия няма, коронавирусът крие опасности, но от партията са за връщане на нормалността в живота на обществото и махане на маските:

„Медицински експерти казват, че вирусът носи симптомите на всички респираторни заболявания, психопандемията е нещо престъпно. Има процент на летални изходи, но ние предлагаме пълна нормализация на живота в обществото, прекратяване на всички мерки, махане на изискванията да се носят маски, премахване на страха от най-различни видове глоби. Много хора казват, че не ги е страх от пандемията, а от глобите, които ще им се наложат. Нормално е да са препълнени и болниците, защото постоянно се казва от медиите, че при закашляне тази болест е много опасна. Трябва да спрем да броим трупове. Нормално е да има смъртни случаи. На ден у нас те са 300. Защо спряхме да лекувам всички други заболявания и не броим новородените като контрапункт“, коментира Костадинов.

Той добави, че според него трябва да не се всява паника и че наистина има хора, които се нуждаят от интензивни грижи, но не бива най-възрастните да се плашат.

Той се обяви против НАТО и заяви, че в момента България не е добре да е част от ЕС.