Името му означава "Божия помощ" или "Бог помага". Лазар сякаш е роден да помага – при това непрестанно. Той е човекът-символ на добротворчеството в България. Вижте кой е той.

Лазар Радков е основател на мащабната инициатива "Капачки за бъдеще". От създаването й преди 6 години досега, със събраните капачки са дарени над 20 кувьоза в болници в цялата страна, няколко детски линейки, два спасителни автомобила за труднодостъпни места, както и допълнителна медицинска апаратура. Инженер по образование, двигател на доброто – по душа.

Лазар Радков поема и доброволни смени в Спешната помощ, преминал е обучение и за парамедик. А когато има бедстващи хора –вероятността да видите Лазар пръв на място е голяма – както беше при наводненията в Карловско или пък насред войната в Украйна.

„Последните месеци малко намалих темпото и обърнах внимание малко и на себе си и вече спя повече. Миналата година средно сънят ми за денонощие беше около 5 часа. Тази година започна още по-тежко“, разказа той.

Лазар Радков каза, че на 1 октомври ще бъде 13-ата кампания на „Капачки за бъдеще“ на площад „Княз Александър I“.

„Решихте да стартираме от София, а след това и в другите места в страната. Капачката е много интересен символ. Хората правейки нещо малко и смислено, това активира един положителен начина на мислене“, каза той.

Повече от разказа на Лазар Радков – гледайте във видеото.