До евровота у нас остава седмица и политическите дебати са в разгара си. Освен платформата, която ще изберем, точно толкова важно е и за какъв човек ще дадем гласа си. Предаването "Тази събота и неделя" продължава личните интервюта с кандидатите за евродепутати.

Един от тях е Андрей Новаков, който е трети в листата на ГЕРБ и СДС. Той гостува заедно със съпругата си Татяна.  

„Майка ми ме е учила, че „късметът е както си го накъсметиш” и че никога не трябва да оставяш нищо на случайността. Като дете на миньори съм възпитан, че трябва да се полагат усилия. Винаги ще дойде това, което ти е отредено, и никога няма да съжаляваш”, сподели Андрей Новаков.

Андрей и Татяна са заедно вече девет години. Запознават се в Югозападния университет в Благоевград, където учат право. От две години са съпрузи и имат дъщеричка.

Снимка: btvnovinite.bg

„Той ме грабна със зелените очи и голямото си сърце”, сподели Татяна.

„Истината е, че тя се загледа в отличник с наднормено тегло и една вежда”, допълни Новаков.

В сватбения ден той й обещава, че винаги на годишнината им ще си бъде вкъщи, независимо каква работа има. Датата е 28 май и той всяка година спазва обещанието си.

Снимка: btvnovinite.bg

„Андрей е страхотен баща и дъщеря ни го обожава. Сменя й памперсите, къпе я – отменя ме изцяло”, разказва Татяна.

Андрей Новаков сподели, че в началото не е осъзнавал какво му се случва и е бил изключително притеснен по време на самото раждане.

Снимка: btvnovinite.bg

Новаков е срещу пакета „Макрон” и смята, че е несъстоятелен и вреди не само на България, но и на други държави. Пропътува почти цяла Европа с тир.

„Въпреки че ми се присмиваха, че съм се занимавал с тираджийските въпроси и съм се метнал на камион, за да пътувам до България, оказа се, че това беше точно навреме и когато трябва”, каза Новаков.

Двамата с Татяна пътуват много из България и обичат да го правят, облечени в народни носии. Сред любимите им места е Жеравна.

Снимка: btvnovinite.bg