Когато си богат и известен, не тръгваш на огледи. Просто поръчваш и купуваш. 

Въпросът е какво се търси, когато можеш да си позволиш всичко. Крис Дийц знае. Той е вицепрезидент на най-голямата международна мрежа от компании за продажба на луксозни жилища.

Неотдавна извършват и най-голямата им сделка в Европа – огромно шато във Франция, принадлежало на саудитски принц. Въпреки че не разкрива цената, Крис сподели, че тя е главоломна.

Снимка: btvnovinite.bg
Той беше категоричен, че най-големите сделки се сключват несъмнено в САЩ. Има партньори в Холивуд и е работил с вече покойния музикант Принс, семейство Хилтън, Кевин Костнър и други.

На Стария континент често работи с футболисти, които най-често са от топ клубовете във Великобритания.

„Традиционните места, на които богатите инвестират в имот, са Лондон, Сингапур, Хонконг. В САЩ са щатите Флорида, Калифорния и Ню Йорк. По думите на Дийц най-скъпите места по света са Токио, Париж, Монако и южните части на Франция.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки това хората имат различни възприятия за луксозни жилища по света.

Брокерът на имоти смята, че известните личности в Азия предпочитат да се прикриват, да не се хвалят с богатствата си. Точно обратното е в САЩ, смята той.

Снимка: btvnovinite.bg

„Американците обичат да се фукат. Това е доказателство пред другите, че се справят добре. Не само звездите. Всеки с пари, например собствениците на големи компании също”, разказва той.

Снимка: btvnovinite.bg

А завръщането към природата се оказва последният писък на модата в архитектурата.

„В световен план виждаме, че модерните „фермерски” къщи набират скорост. Все повече се търсят еко оборудване и материали. Богатите харчат все повече пари, за да живеят „зелено”, сподели Дийц.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен това обясни, че почти всеки дом вече е „умен” – да можем да го контролираме през телефона. Това за брокера е добър знак за бъдещето.

И въпреки това луксът е красив, но не носи стойността на жилището. Всеки дом става безценен, само когато в него има любов.