Искаме това управление да получи заслужения си финал, защото то не се справи с реформите в нито един сектор, а екологичният сектор буквално застрашава живота ни. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ депутатът от левицата Кристиан Вигенин по повод вота на недоверие към правителството на тема екология, който БСП ще внесе следващата седмица в Народното събрание.

Според Вигенин в момента има голяма вероятност вотът да мине, защото всички в парламента, които се обявяват за опозиция на управлението, са повече от половината гласове.

„Когато някой се заявява като опозиция при вот на недоверие, е логично да гласува против. Ако гласува „за“ или не участва в гласуването, тогава има ново мнозинство в парламента“, коментира депутатът от БСП. 

Той напомни, че има два варианта, ако вотът на недоверие мине – Бойко Борисов да състави нов кабинет или да се върви към предсрочни парламентарни избори.

Когато става въпрос за въздуха, за земята, за водата – какъв по-силен аргумент едно правителство да си отиде, попита социалистът.

Вижте цялото интервю във видеото!