Те са гласът на своето поколение. Философията им за живота е, че за да бъде щастлив, човек трябва да се занимава с това, в което влага най-много страст.

В България Алексис Ървин и Чип Хайдън пристигнаха с филма си „Кръв, пот и бира”. Той проследява историите на няколко малки предприемачи, които се опитват да пробият в конкурентния свят на крафт бирата със собствени пивоварни.

Снимка: btvnovinite.bg

„Разбрахме, че в България в момента производството на крафт бира процъфтява и има дух на предприемачество, сходен с историите, които показваме във филма. Преди много време в Съединените щати имаше много малки независими пивоварни. След това големите корпорации надделяха. От началото на 2000 г. отново има бум на пивоварните. Във филма се фокусираме върху две такива”, разказва в интервю за bTV Алексис Ървин.

Филмът ще бъде показан в рамките на Plovdiv Beer Fest. А междувременно Чип и Алексис вече са успели да опитат българска крафт бира: „Тази, която пробвахме вчера, имаше по-малцов вкус от тази, която сме опитвали в Съединените щати, но на мен много ми хареса. Нямам търпение да опитам още”, сподели Чип Хайдън.

Проект споделена мечта

Преди около осем години двамата млади ентусиасти решават да се преместят в Лос Анджелис. Днес Чип е видео монтажист и работи за мащабни събития като „Супербоул”, а Алексис е копирайтър. През 2010 г. обаче животът на двамата е бил корено различен.

Тъкмо завършили колеж и започнали офисна работа, двамата осъзнават, че не са щастливи в това, което правят. Така на бял свят се появява първият им документален филм „Проект споделена мечта”.

„Направихме този филм с надеждата да разберем какво е общото между хората, които са успели да открият щастието и каква е тяхната лична представа за успех в кариерата. Разговаряхме с различни хора от различни професии”, разказва Алексис.


Филмът е показан на студенти в над 200 колежа и университета в Съединените щати.

„Обикновено след края на филма идват при нас и ни казват: „Благодаря ви, че ни го показахте. Родителите ми не разбират, че искам да преследвам мечтата си. Усещам, че вече имам достатъчно увереност, за да го направя”. Според мен това е особеност на нашето поколение. Хората търсят работа, в която наистина има смисъл и прави щастлив не само теб, но и оставя положителна следа в света”, казва Чип.

За страстта, само че към спорта Алексис и Чип разказват в предстоящия им проект. Поредната порция вдъхновение носи работното заглавие „Адаптиране” и разказва историите на спортисти с увреждания.

Датата, на която ще излезе филмът все още не е определена. Така или иначе, плановете на двамата мотиватори са да продължат да снимат документални филми и да вдъхновяват хората да следват мечтите си.