Музиката на Коледа е джаз. Празниците са времето, в което музикантите изобщо не си почиват. Така е и с Ангел Заберски-син и Милица Гладнишка, които с цял октет звездни музиканти ще изпълнят най-любимите коледни песни на концерт в зала "България".

Почти всяка коледна песен носи толкова жизнерадостен заряд, че е досущ като джаз. За композитор като Ангел Заберски-син е лесна задача да превърне коледните класики именно в тази стил.

Снимка: btvnovinite.bg

„Хрумна ми тази идея за коледен концерт с тази формация, която отдавна не е свирила. В нея да влизат най-прекрасните музиканти и приятели, с които имам възможност да работя толкова години”, казва Ангел Заберски-син.

Освен тях, на сцената ще им партнират трио „Тринити” и Милица Гладнишка.

„Великолепни музиканти, най-добрите ни. Оказа се, че са много артистични, много луди глави. Много неща научих от тях. Все пак съм куклена актриса, джаз не бях слушала изобщо”, споделя Милица Гладнишка.

Снимка: btvnovinite.bg

Едно от най-красивите неща в джаза са импровизациите. А те не могат да се осъществят, ако нямаш чувство за хумор.

Дори да си музикант, за всеки един празник има една специална песен, която остава незаменима.

„White Christmas” („Бяла Коледа”). В тази песен естествено направих нов аранжимент. През годините съм я аранжирал поне 10-15 пъти и винаги съм искал да включа нещо ново”, казва Ангел Заберски-син.

На коледния концерт на 17 декември в зала "България", освен вариациите на любими класики, ще чуем и авторска музика на Ангел Заберски-син и много хубав джаз.