Неговата музика е в „Ютюб“, „Спотифай“, „Саундклауд“. В рап рими разказва за живота на улицата и отправя послания за социалното равенство, пише текстовете си сам. Дейв Майлс е на 25 г. от Нигерия. От пет години живее в България и вече е част не само от живота на младите, но и от политиката, защото от няколко дни той е вече е редиците на БСП.

„Музиката е път към душата и сърцето на много хора и тя помага хората да разберат по лесно твоята гледна точка. Посланието ни като млади хора е, че ни е грижа за обществото и искаме да го променим“, заяви той пред bTV.

“Прекрасен млад човек от Нигерия, който бива включен в политическото общо говорене или комуникация в една предстояща кампанийност от БСП с може би перспектива; или нарочна комуникация, която е присъща на БСП, като продължение на идеологическата работа с т.нар. държави от третия свят в Африка, характерна за БКП преди много години“, заяви преподавателят по политически комуникации проф. д-р Росен Стоянов.

По думите му в новия контекст на либерална политика в Европа това е проява и на иновативност.

Снимка: bTV

Интересите на Дейв към управлението идват от родителите му, които също имат опит в политиката. Самият той в момента също е последна година студент по политология и казва, че левите идеи могат да променят света.

„Много се радвам, че станах член на тази партия, защото е лява партия. Ние работим с младежи, създаваме нови идеи и ги съчетаваме с тези на по-възрастното поколение“, добави Дейв Майлс.

„Българският народ и ние в частност по единично сме достатъчно толерантни и сме го доказали в многото години назад във времето“, заяви още проф. Стоянов.

В момента Дейв пътува за свои музикални участия в Дубай, но вижда бъдещето си по-скоро в политиката, отколкото в музикалния бизнес. Засега в политиката у нас.

„Чувствам се комфортно в България. Хората около мен споделят идеите и възгледите ми. За мен това е добро място“, добави той.

Дейв Майлс е вторият нигериец в българската политика, 20 години преди него ДПС прие в редиците си д-р Сирил Июджи. Трети политик на Балканите, роден също в Нигерия е кандидат за кмет на Щип. 

Преди две години, за първи път в историята на Северна Македония, като кандидат за кмет се явява Симон Поликарп, по-известен кат Джими. Той също е от Нигерия, подкрепен е от партията на консерваторите "Интегра". Идеите на Джими са да построи студентски град в Щип и да създаде условия, в които да задържи младите хора в района.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!