Кризата за сюжети в световното кино и особено в Холивуд е отчайваща.

Турският филм "Човекът, който спаси света", режисиран от Четин Инанч, изглежда като Епизод 4 от "Междузвездни войни", но с ужасно качество. В първите 8-9 минути от филма наистина са използвани оригинални кадри от "Междузвездни войни". На техен фон актьорите Чюнейт Аркън и Айтекин Аккайя пунтират как участват в напрегната битка с космическите кораби от "Междузвездни войни". "Лошо ми е", както би казал Али Реза.

Следва един от боливудските варианти на "Супермен"! Продукцията, излязла на екран през 1988 г., е озаглавена "Великодушно сърце"! В нея суперзвездата Говинда изпълнява ролята на Рави – пеещ и танцуващ двойник на легендарния Супермен! Според авторите на филма, неговият жанр е драма.

Е, поне следващите кинаджии си признават, че произведението им е пародия. То е озаглавено "Отмъстителите по нигерийски". Както личи от заглавието, творците произхождат от Нигерия и са били вдъхновени от супергероите на "Марвъл". Късометражният филм от 2015 г. съдържа страховита схватка между герои, наподобяващи Локи, Тор, Хълк, Железният човек и други икони на поп културата.

Има и филм, носещ името на компютърната игра „Тетрис“. Зад проекта стоят Майк Браун, Ландън и Кейсън Спери. Рекламното видео за филма показва как огромни обекти с формата на тези от играта "Тетрис" покриват небесата. Очевидно това е инвазия. Хората са ужасени, но един герой се опълчва срещу мистериозната заплаха.