„Да не си дал нито един лев за българската армия, да си я оставил на произвола на съдбата, да си спрял всички проекти за модернизация, а в същото време да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина“, смята бившият военен министър Красимир Каракачанов.

Според него управляващите са мародери, тъй като договарят по-скъп газ с 35%. „Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си произвежда сама ток, ние сме износител на ток. Ти ще даваш пари на някой, за да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток – ще го продаваш през борсата някой да пълни джобовете“, коментира той.

По думите на Каракачанов е ясно, че страната ни изнася оръжия за Украйна. Той коментира и кадрите в репортаж на bTV за товаренето на самолет на Летище „София“. „Ако това въоръжение и техника е от частни фирми за трети страни, никой нищо не може да им каже“, смята Каракачанов.

На въпрос дали трябва да даваме оръжие на Украйна, Кракачанов каза, че ЕС трябва да бъде инициатор за постигане на мирно решение на конфликта в страната.

„ЕС като институция трябва да е инициаторът. От тази война Европа търпи огромни икономически загуби. ЕС ще излезе по-слаб“, смята бившият военен министър. „От тази война никой няма да спечели. Най-големият губещ ще е Украйна. Ако това продължава, дори до победния край на Украйна, какво ще се случи?“, допълни още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!