Да правиш ремонт е мръсна и трудна работа, тя има много процеси и през много от тях нещата не изглеждат хич добре. Това подчерта на предизвикалата остра полемика с реконструкцията си столична ул. „Граф Игнатиев” Владимир Караджов – ръководител на бригадата от предаването на bTV „Бригада Нов дом”.

„Със сигурност това няма да бъде крайният резултат. Сигурни сме и в това, че нашият кмет е създал достатъчно предпоставки за контрол през цялото време на работа. Фирмата е сериозна и голяма и няма как да не се справи със задача като тази”, заяви Караджов.

По думите му е нормално да има плочки, които да имат фуги и да не са в една равнина, при положение, че все още се полагат кабели и неизбежно ще има двойна работа по тях: „Няма как процесът да върви като една песен, истината е, че е трудно и нещата много пъти се преработват, докато не се постигне един перфектен резултат. Това е за сметка на изпълнителя, което е нормално, той знае как да ръководи своите хора. Притесненията са нормални, но малко фрустрирани”.

„За мен този ремонт е доста емблематичен и ще се постараят всички да бъде перфектно”, категоричен беше Караджов.

Снимка: bTV

Той призна, че харесва настилката около храма „Свети Седмочисленици”. По думите му има време плочите да улегнат и ако някоя продължи да стърчи прекалено, изпълнителят ще я коригира.

„Аз като експерт смятам, че този ремонт е с нормално качество на изпълнението”, допълни ръководител на бригадата от предаването на bTV „Бригада Нов дом”.

Своите притеснения за крайния резултат от мащабния проект обаче сподели Веселин Кирев от Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт. Той посочи, че новата технология, по която се полагат трамвайните релси по улицата не само, че няма да намали неприятните вибрации, но и ще доведе до напукване на бетонната основа. И ремонт на ремонта.