Репресията на протестите ще доведе до постигане на частичен ефект на сплашване, но ще има и радикализация. Протестите няма да спрат, но ще се радикализират. Нямаме нужда от всичко това, коментира в предаването „Тази събота и неделя“ социологът Кънчо Стойчев. 

Според него „кървавата сряда“ е най-грозното нещо, което се случвало в последните 30 години. Тогава се стигна до сблъсъци между протестиращите и полицията, имаше ранени и арестувани. 

Случи се така, че бяха бити не тези, които трябва да бъдат набити, защото на площада се появиха едни лица, които трябваше да бъдат набити, но вместо това бяха набити невинни хора, коментира още социологът. Според него, ако тази сцена се повтори и на 10 септември, когато е планиран нов голям протест, отиваме към гражданска война.  

„Става дума за мощен морален протест. Конфликтът е много опасен, защото сблъсъкът е такъв, че няма компромисен път. Това, което искат едните и другите няма допирна точка. Не става дума за златна среда“, посочи Стойчев.

Според него Бойко Борисов е типичен авторитарен балкански лидер, който умело балансира дълги години. „Човек, който не можем да обвиним в липса на разум, такъв има. Друг е въпросът защо в този момент постъпва по този начин“, коментира Кънчо Стойчев.