Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, отпразнува своя петдесетгодишен юбилей в компанията на прочутите "Бистришки баби". 

Приятелството помежду им датира от 2007 година. Тогава впечатленият от тяхното изпълнение Китин Муньос ги кани на фестивал в град Тетуан, Мароко. След това участие на женското многогласно пеене те изнасят и самостоятелен концерт за членове на кралската фамилия и техните гости.

На следващата им среща се запознават и със сина на княгиня Калина Симеон Хасан. За него специално подготвят шопско костюмче и цървулки.

На срещата разговарят за много неща - как княгинята е родила сина си в България, какви са били проблемите й от това, че не знаела български и др. 

Девет години след тази топла среща, княгиня Калина избира именно "Бистришките баби" да бъдат изненадата за осемдесетгодишния юбилей на нейния баща.

Любимата й тяхна песен е "Сън сънила Софийска царица". През следващите години тя звучи често в дома на княгинята.

На нейния 50-годишен юбилей те отново са част от празника й. За гостуването й се подготвят типично по български - с баница, питка, туршия и ракия. Приятно са изненадани да разберат, че синът на княгиня Калина много добре говори български език.

Царското семейство има и друг специален повод за празник - Симеон Сакскобурготски и царица Маргарита отпразнуваха 60 години съвместен живот. 

По повода бабите им пожелаха "още дълги години да изкарат заедно" и да продължат да се срещат с тях. 

Каква носия е облякла княгинята за рождения си ден и как изглежда в нея - четете на Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!