Скандален клип с агресия от страна на свещеник към руски гражданин взриви публичното пространство.

Историята се развива на морето, където живеят както руски, така и украински граждани.

Войната между Русия и Украйна предизвиква конфликти и напрежение сред живеещите в България.

Главен герой във видеото е отец Петър, наричат го отецът закрилник на украинците в Несебър, а действието е развива в „Свети Влас“.

„Просто изгоних едни мъртво пияни руснаци. Нали знаете как изглеждат мъртво пияни руснаци, каква приятна гледка са. Просто им казах, че трябва да се махнат и този същият човек Антон, той твърди, че аз съм дебил, че съм еди какъв си… каква търпимост трябва да има човек да бъде обиждан непрекъснато от някого?“, твърди отец Петър от храм „Св. Успение Богородично“ в Несебър.
„Всичко започна от един пост във „Фейсбук“ от едни руснаци, те писаха, че този човек ги е изгонил от своя бар. Аз предполагам, че е заради моя коментар, той не иска да говори с мен, защото аз съм руснак. Той започна да ме бута, аз казах чакай , какво правиш, после той извади нож, започна с нож там (размахва с ръка), такива заплахи и после каза ти си мъртъв, всички сте мъртви руснаци, ще запаля твоята къща и т.н.“, казва руснакът Антон Смирнов.  

В началото на април отец Петър приюти в своята църква две украински семейства и развя украинското знаме над храма в Несебър. Това предизвика реакцията на ПП „Възраждане“, които опитаха да свалят знамето на 15 април.

Отец Петър смята, че и последната провокация е предизвикана от „Възраждане“, Антон Смирнов е категоричен, че не познава никого от партията.

„Такъв ми е темпераментът за съжаление, за съжаление това ми е темпераментът, знаете ли винаги се охарактеризирам, нямам право да го правя , но на свети апостол Петър. Той е бил с такъв темперамент, не случайно се казвам Петър, не искам да е така“. Така свещеникът обяснява своята постъпка.
Няма подаден сигнал в полицията, а Светият синод и Сливенската епархия още нямат коментар за скандала.