Българката Ивон Стойкова, състезател по бодибилдинг в Лондон, продължава да тренира и по време на пандемията.

Само 19-годишна тя смело се впуска в приключението да замине за Великобритания, а днес е квалифициран личен треньор и състезател по бодибилдинг.

От както обявиха пандемията затвориха фитнес залите, което за нас спортистите е наистина голям проблем, казва момичето.

Ивон усилено се подготвя за първото си състезание по бодибилдинг, което ще се състои през септември и дори вече е избрала своята визия.

Да излезе на сцената по бански е било немислимо, дори в мечтите за Ивон, защото в тийнейджърските си години води тежка битка с килограмите.

„В момента съм около 64 килограма, а преди бях 90. Промених много от навиците си и изясних това, че със глад няма как да постигнеш желаните резултати“, споделя състезателката по бодибилдинг.

Ивон признава, че най-голямата подкрепа в борбата с килограмите е бил приятелят ѝ Майкъл, който също е спортист. Те тренират заедно всеки ден, а откакто започна пандемията саморъчно са си направили фитнес на покрива, за да не изостават с тренировките.

„Да бъдеш силен означава чисто и просто психически да издържаш на ударите на живота, защото чужбина както може да бъде благоприятна, така и може да те свлече много надолу. Англия за мен беше като казарма… Победих много неща в живота си, за което съм наистина благодарна. Българите сме наистина най-добрите атлети. Генетично ни е заложено да сме победители“, разказва Ивон Стойкова.

Вижте повече във видеото!