Луан и Албан. Двете братчета ще останат завинаги на 4. Те са най-малките пътници в автобуса, който катастрофира фатално на АМ „Струма“ на 23 ноември.

Родителите им Авни и Джихан се познавали от деца. Били съученици, а след това създали семейство. Това ни разказва братът на Авни – Имер Барди Ахмети.
Щастливите родители решили да заведат децата си до Истанбул през почивните дни.

„Двамата са заедно от градина, после училище, след това се ожениха, 8 години чакаха да имат дете. После се появиха близнаците. И сега станаха на 4 годинки близнаците. Тежко много! Ама какво да правим. Така искал Бог. Ние сме вярващи и вярваме в това. И чакаме истината“, казва Ахмети.

Той е разговарял с брат си, докато са пътували.

„Той ми каза, че децата спят и че около 2-2:30 ч. ще стигнат в Македония и каза, че ще ми пише. И когато се събудих сутринта, никой не ми беше писал. Нищо… и после разбрах, че е изгорял автобуса. И веднага тръгнахме от Регенсбург със сестра ми и внуците към Македония“, разказва още мъжът  и допълва: „Всички автобуси, тръгнали от Македония, се бяха върнали, само техният автобус не се върна, а аз знаех, че брат ми е в него“.

Близките се надяват скоро да изпратят роднините си в последния им път.
След непреодолимата загуба вълна от съпричастност залива фамилията. Приятели и роднини, пръснати по света, идват в албанския квартал на Скопие, за да бъдат утеха за семейство Ахмети.

Гледайте повече във видеото!