„Черният дроб от сутрин до вечер се занимава с детокс. Ако има такива мероприятия, те трябва да са насочени към облекчаване на работата на черния дроб. Сауната и парната баня не са препоръчителни, защото чрез изпотяване кожата изхвърля отпадъчни продукти“, коментира в "Тази неделя" Ипократис Пападимитракос, диетолог.

Ипократис Пападимитракос, диетолог
Снимка: bTV

Хората не трябва да мислят, че е лошо да ядат. Няма лоша храна. Храненето изисква дисциплина и информация – коя е основната, да не се прекалява с деликатеси. Ще ям парче шоколад, но няма да се наяждам с него. Храненето е удоволствие, което трябва да се изпитва“, посочи той.

Как да влезем във форма за лятото: Съветите на диетолозите
Снимка: bTV

„Детокс режимите са маркетингов трик, чрез който хората се опитват да популяризират начини за изчистване. Нека да кажем, че един по-облекчен режим за хранене би допринесъл за очистване на тялото и събуждане на имунитета, но не бива да се спекулира с тази дума“, добави д-р Райна Стоянова, ендокринолог и диетолог.

Д-р Райна Стоянова, ендокринолог и диетолог
Снимка: bTV

„През пролетта идва времето на пролетните хормони. Всичко разцъфва за живот. Тогава се увеличава слънцестоенето. Слънцето ни провокира да секретираме хормони на щастието, а хормонът на съня – мелатонинът намалява своят секреция“, каза още Стоянова.