Точно преди Рождество Христово водещият на bTV Новините Юксел Кадриев подари на всички празнично усещане, вълшебство и топлина с музикално изпълнение на песента Let It Snow и красив видеоклип към него. 

В "Тази неделя" той разкри, че много малко от близките и приятелите му знаят, че от близо две години ходи на уроци по пиано и пеене.

За музиката

„С моята учителка по пеене Мариета Петракиева един ден репетираме и се разпяваме. Тя ми каза – защо не пуснеш в социалните мрежи как пееш нещо. Казах си - добре, сигурно ще стане много готино. Оттам всичко тръгна лавинообразно“, разказа Юксел Кадриев.

Песента записват за половин час, на следващия ден снимат клипа, а на по-следващия ден е готов. Видеото набира огромна популярност. Кавър версията му на песента Let it snow вече е гледана близо 400 000 пъти в YouTube само за седмица.

Юксел Кадриев гостува в Тази неделя с водещ Мария Цънцарова
Снимка: Редакторски екип

„Мислехме, че може да се случи нещо подобно, но не очаквахме в такъв мащаб да се развихри всичко и за толкова кратко време“, коментира водещият.

„Харесвам хубавата музика. Нямам конкретен жанр. За мен тя е два типа – весела и тъжна. Музиката е създадена да докосва най-фините частици на душата и го прави от толкова години“, на мнение е Юксел Кадриев.

„Тъй като нотите са числа, музиката е числа във времето и пространството, но в ритъм“, коментира той.

Другото вълшебство

„Не знам дали го мога. С Мишо Белчев съм си говорил, който ми даде много кураж, когато издадох моята стихосбирка. То просто идва. Изпитваш някаква емоция и текстът идва, а аз просто го записвам“, споделя Кадриев за поезията си и добавя, че идва от преживени неща.

Една от последните творби, които пише, се ражда случайно, след като се разхожда на безлюден остров. Вдъхновението му идва от камък в бистрата вода, който е във формата на сърце.

Снимка: Редакторски екип

Празниците и вярата

„Много често забравяме за Бог, че той е вътре в нас, че той е около нас. Бог е любов. Когато се събуждаш сутрин - ти не се събуждаш просто от сън. Ти всяка сутрин възкръсваш. Ако започваш деня си с тази мисъл и тази благодарност, животът и денят ще протичат по различен начин“, казва още водещият на bTV Новините.

Юксел Кадриев гостува в Тази неделя с водещ Мария Цънцарова
Снимка: Редакторски екип

Обича да прекарва празниците вкъщи и с родителите си.

„Живеем в брутални времена. Задоволени сме от всичко. Това изобилие от храна, предмети, емоции – това ни кара да забравяме, че сме обикновени хора. Всичко материално е една илюзия и то нищо не ти носи. Не те прави по-добър. Това, което е вътре в теб – то те прави по-добър“, споделя Юксел Кадриев.

„Не само на всички хора, които са ни важни, но и на всички пожелавам много здраве, много любов и много светлина в душите“, пожела той.