Актрисата Яна Маринова е наследила силата от баба си, а добрата си форма дължи на планината. За театралното си турне в Германия, семейството си и какво й дава природата тя разказва повече в "Тази неделя".

Яна Маринова е особено близка с баба си Райна, която галено нарича Рени. Спомня си, че като дете, тя й е правела парцалени кукли.  

"Тя ми предаде цялата си сила, а сега е на почти 90 години. Вярвам, че живея живота и на баба ми, и на майка ми, макар в по-младите си години да се опитах да прецакам всичко, които са ми завещали тези две Скорпионки."

Особено тъжно й е, че възрастните хора в България не могат да се отдадат на почивка, след като се пенсионират и призовава хората да се грижат за възрастните си родители, тъй като държавата не го прави.

"Това поколение, което толкова много работеше, остава накрая по апартаментчета и къщички и се чудят как да свързват двата края" - емоционално разказва тя. 

Според актрисата в своя живот тя сбъдва мечтите, които баба й и майка й не са имали възможността да осъществят. Една от тях е пътуването в чужбина. Наскоро Яна Маринова се завърна от успешно театрално турне в Германия, на което е представила пиесите "Любовни писма" и "Куци ангели".  

На "Куци ангели" зрителите ще могат да се насладят на 8 февруари в театър "Възраждане". 

"Любовни писма" пък може да се гледа в Кюстендил на 18 февруари, Бургас - 19 февруари и в началото на март - в Германия. През май пиесата отива и в Лондон. 

И ако силата е наследила от баба си, добрата форма и красотата си актрисата признава, че дължи на планината.

"За мен това да си на слънце, да мога да пипна земята и да кажа - "Господи, благодаря ти!" ми дава здраве и красотата." - сподели тя.

За 2022 г. си пожелава да се реализира поне един от двата от филма, които й предстоят. "Игра на доверие" е едното заглавие - филм, посветен ма майка й, който се очаква да излезе през септември. 

Повече за връзката на актрисата с любимата й баба четете на Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!