Заради участие в побой БСП изключи от редиците си свой депутат от Варна. Наказаният народен представител Иван Димов Иванов коментира случая в „Тази неделя“.

Според „Позитано“ 20 Иванов е съучаствал в побой над свой съпартиец - Валентин Вълчев, председател на Областния съвет на БСП в Долни Чифлик. Инцидентът е станал в края на октомври пред областния съвет на партията. 

„На 21 октомври, когато е станал този случай, няма как да съм бил на това произшествие, защото съм бил на 6 километра от това място“, заяви Иванов.

По неговите думи „малшансът на организаторите на тази постановка е бил, че са се надявали да остане на събирането на младежката организация“.

Снимка: btvnovinite.bg

Иванов заяви, че познава Валентин Вълчев и са работили заедно за кампанията на БСП по време на местните избори през 2019 г., но не го е виждал от провеждането на конгреса на партията преди 3 месеца. Категоричен е, че между него и Вълчев няма „никакви търкания“, а истината ще бъде установена от разследващите органи.

Депутатът смята, че изключването му се дължи на „вътрешнополитическите битки по места“ в БСП и е изтъргувано за подкрепа за избора на Корнелия Нинова за лидер на „столетницата“.

Това е „резултат от тригодишна борба за надмощие на местния градски лидер“, заяви Иванов.

Депутатът не отговори дали ще се оттегли от парламента, след като е изключен от партията, но ще очаква да види дали ще бъде изключен и от парламентарната група на БСП.

Вижте целия разговор във видеото.