За първи път жена печели хитовото риалити "Фермата". 22-годишната Веселка от село Борима надделя с 60:20 точки и освен това получи категоричната подкрепа на зрителския вот - цели 79%.

Маргарита Христова, Веселка Маринова, Красимир Джунов и Сами Хоссни бяха финалистите в хитовото риалити. В последния сблъсък един срещу друг се изправиха Веселка и Красимир.

"Толкова нови неща се случиха за първи път в петия сезон – жена спечели, „Фермата” напусна пределите на телевизията и се превърна в книга, уникален пробив в интернет пространството”, каза в „Тази неделя” Иван Христов, водещ и продуцент на „Фермата: Нов свят”.

Според него Веселка спечели заради постоянството, откровеността, трудолюбието и страхотните си умения.

"Фермата” за пореден път показа, че е предаване, в което победителят печели заради всичко, което представлява. Не е просто да покажеш една сълзлива история и всички хора да гласуват за теб. Ако ти не си бил последователен, няма как зрителите да те заобичат и да спечелиш”, на мнение е Иван Христов.

"Да вярваш в себе си е едно от нещата, които във „Фермата” чорбаджиите се опитаха да научат сиромасите. Сиромасите пък ги научиха да бъдат по-човечни. Търсихме рецепти за щастие, но се оказа, че са много различни”, сподели главният сценарист на предаването Мирон Крумов.

Според Иван обаче бариерата между бедните и богатите не е успяла да падне изцяло, но обменът на знания и човещина се е случил.

„Фермата” беше сезонът на любовта. Сезонът на добротата, която излезе извън границите на „Фермата”. В 13-ата седмица фермерите обявиха за продан всичко, което са произвели. Събра се сума от около 4200 лв., която те решиха да разделят на две. Половината да отиде за ремонт на детската стая в къщата на Веселка, а другата да отиде в домове, които тя прецени, че са подходящи. Веселка избра единият да е в село Дрен, а другият - в Самоков”, разказа Иван Христов.