Иван Бърнев и Мартина Пенева участват във филма „Бащата“, който е българското предложение за наградите "Оскар" през 2021 г. Във филма играе и Мария Бакалова, която се прочу с участието си в „Борат 2“.

„Съжалявам, че при монтажа на „Бащата“ участието на Мартина стана съвсем минимално. Тя всъщност имаше повече сцени от Мария“ – коментира Иван Бърнев в "Тази събота и неделя".

„Относно шансовете за "Оскар" съм реалист. Преди няколко години щях да подскачам повече. Следва много работа по промотирането на филма в САЩ. Трябва да се намери т.нар. публицист и да му се плати солидно, за да представя филма там. „Бащата“ получи „Кристален глобус“ в Карлови Вари и има много отзиви за него в специализирани издания като „Варайъти“ и „Холивуд рипортър“. Трябва обаче да се организират срещи и прожекции с членовете на журито в САЩ, да се дават коктейли. НФЦ дава малка част от нужните пари и имаме нужда от финансова подкрепа“ – сподели Иван Бърнев и напомни, че филмът може да се гледа по кината, както и в платформата HBO GO.

Целия разговор можете да чуете в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!