Ирина Флорин, една от емблемите на българската поп музика, представи в "Тази събота и неделя" новата си песен „Решено“ и плановете си за нов албум след 11 години пауза.

„По време на пандемията намирах утеха в парка, в планината и, разбира се, в студиото. Работих много и не усетих толкова силно изолацията“ – сподели Ирина Флорин, чиято нова песен „Решено“ е по текст на Наталия Симеонова и с музика на Крум Георгиев.

На 14 февруари тя направи „Любовен концерт“, посветен на баща й.

„Казваше се Трифон и на тази дата празнуваше имен ден. Замина си млад и не видя как се реализирам. Щеше да се гордее. Почина на 11 декември 1996 г., а промоцията на „Цвят лилав“ беше насрочена за 19-ти в дискотека „Нерон“, в подлеза на НДК. Бяха поканени много медии, нямаше как да я отменим“ – разказа Ирина Флорин.

Тя допълни, че през годините й се е налагало да пее болна, както и скоро след смъртта на майка й.

„Защо за хора като Димо от P.I.F. и Лорина Камбурова се сещаме, когато си отидат. Започваме да говорим за тях и да пускаме техни записи, а артистите имат нужда от това, когато са живи“ – коментира певицата, която в албума си „Друга“ има две съвместни песни с Димо Стоянов.

През лятото на Ирина Флорин й предстои да завърши четири песни, за да може през октомври или ноември да представи новия си албум, който идва след 11-годишна пауза.

„Синът ми е меломан и голям мой критик. Направо ме съсипва със забележки. Много се гордея с него“ – сподели певицата.

На въпроса „Свободно ли е сърцето й?“, тя отговори „Винаги“.