„Ние уважаваме институцията на президента и никога не сме се месили в нейната работа. Не бива да се  мисли, че БСП не е подкрепила Румен Радев. Ако някои правеше истинска кампания в подкрепа на президента, това са партийните организации и структури“, заяви депутатът от БСП Ирена Анастасова в „Тази събота“.

„Нашият конгрес е обявен много отдавна. Не мисля, че е търсено някакво съвпадение между церемонията по встъпването на длъжност на президента Румен Радев и конгреса на БСП. Самата аз ще присъствам на церемонията. Част съм от инициативния комитет, който издигна Румен Радев“, каза Анастасова.

Ако конгресът констатира оставката, следва нов пряк избор на председател, а ако ли не, Корнелия Нинова остава начело на БСП, коментира Анастасова.

В случай на констатиране на оставката на Нинова, Националният съвет ще избере временно управляващ от заместник-председателите, които са негови членове, обясни депутатът.

Самата тя е част от Националния съвет, но отбеляза, че не иска да заема поста на временно управляващ, защото това е много тежка задача.

„Аз съм дисциплиниран партиен човек и ще изпълня каквото реши мнозинството“, коментира Анастасова.

По думите ѝ има подписка срещу приемането на оставката на Нинова, която е започнала в партийните структури в Благоевград.

„Госпожа Нинова преведе партията в много тежки периоди. Новината, че ще има 20 милиарда за социални дейности е много добра и ме радва. Не е имало толкова средства за социални дейности дори като сме били мандатоносители“, смята Анастасова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!